[pic=76_1297553583.JPG][pic=76_1297553288.JPG][pic=76_1297553031.JPG][pic=76_1297552541.JPG][pic=76_1297553345.JPG]VC Herentals speelde een vinnige eerste 20' en een te fel gehandicapte thuisploeg kon daar weinig tegen inbrengen. Op de 14' kon Van Brantegem de score openen. Enkele minuten later werd dezelfde bezoekende aanvaller foutief gestuit in de 16. Al dan niet strafschop, maar Gerd Heylen zette die feilloos om. Dennis Convent die de overtreding al dan niet had gemaakt, kreeg in die fase nog de rode kaart. VC Herentals kon de rest van de wedstrijd wel dreigen, kreeg ook kansen maar ging vaak te overhaast te werk. Zo bleef het zelfs tegen 10 man bij de 0-2.De business seats waren helemaal uitverkocht. Foto's onder. [i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput /VC / ThalsFM.[/i]VC Herentals speelde zijn tweede derby in evenveel weken, ditmaal op bezoek bij de buren van OG Vorselaar. Bij rood-wit ontbrak de geschorste Wouters terwijl de thuisploeg grondiger moest puzzelen wegens verschillende blessures en schorsingen.Het eerste kwartier mocht gerust een studieronde genoemd worden want er werden weinig of geen kansen afgedwongen door beide teams. Bij de eerste kans van VC was het wel echter raak. Benijts stuurde Van Brantegem met een heerlijke assist richting doel en Nathan versloeg Van Besauw met een fraai lobje. 5 minuten later toverde Benijts opnieuw een heerlijke assist uit zijn sloffen, Van Brantegem was opnieuw weg naar een doelpunt maar werd in de zestienmeter onderuit geschoffeld door Covent. Rood en strafschop was de conclusie van de scheidsrechter. Heylen twijfelde niet en bracht Herentals vanop de stip al snel in de wedstrijd 0-2 voor. Nadien werd de partij een pak evenwichtiger, Bertels mikte een vrije trap pal op Van Besauw en net na het halfuur kreeg de thuisploeg een eerste kans wanneer Lembrechts nipt voorlangs besloot. Herentals liet de touwtjes even wat minder strak hangen waardoor De Booij tot 2x toe bij de pinken moest zijn om verder gevaar af te wenden. In de slotminuut van de eerste helft hing het derde Herentalse doelpunt in de lucht maar een gemeten voorzet van Benijts bereikte net niet Verbert.Ook de eerste minuut na de pauze liet VCH een goede kans noteren. De lange Van Peer was echter nog een centimeter te klein om een vrije trap van Heylen binnen te werken. Vorselaar liet zich zeker niet naar de slachtbank brengen en stelde daar een poging van Eric Van Den Eynden “poepke” tegenover. Op het uur moest trainer Verelst noodgedwongen een dubbele vervanging doorvoeren. Zowel Heylen als Hassounfi blesseerden zich en werden vervangen door Moons en Janssens. De wedstrijd kabbelde verder naar het einde en had eigenlijk nog één doelpunt rijker moeten zijn wanneer Verbert oog in oog met de keeper te zwak besloot om Herentals definitieve zekerheid te verwerven. De zege kwam echter op geen enkel moment in gevaar waardoor VC volop in de running blijft voor de eindronde. Volgende week wacht met Poppel opnieuw een tegenstrever waarmee Herentals nooit klaar is.[b]VC speelde met:[/b] Niel De Booij ; Bart Spiessens; Stef Verwimp ; Jurgen Bertels ; Kristof Benijts ; Lars Luyckx ; Nathan Van Brantegem ; Jonas Verbert ; Brahim Hassounfi ; Gerd Heylen; Nick Van PeerBank: Jens Maes ; Dimitri Van Ende ; Damien Moons ; Bram JanssensVervangingen : 57e Damien Moons voor Brahim Hassounfi ; 57e Bram Janssens voor Gerd Heylen; 85e Dimitri Van Ende voor Kristof BenijtsGele kaarten: Stef Verwimp ; Nick Van Peer; Nathan Van Brantegem[b]Doelpunten: [/b]16e Nathan Van Brantegem 0 – 1 ; 20e Gerd Heylen 0 -2 (penalty)[i]Straks meer foto's met Ludo Coenen / ThalsFM.[/i]